Nyheter 2012

31 december
Celestina födde en liten white violet hane. Pappa är SUCH Supreme-Chins Rambo!

16 december
Såg under förmiddagen att något var på gång i Paprikas (Östergaard’s Paprika) och en timme senare var unge nummer 1 ute. En stund senare började värkarna igen och unge nummer 2 såg också dagens ljus! Det blev två hanar, en grey och en white velvet. Pappa till ungarna är S*Lavender’s Silver Fire.

22 november
Lollo (Ritterspach’s Louisiana) fick två beiga hanar på 54 resp 60g! Pappa är Kongeåens Mikkel.

 

17 november
Golden Heart & Isolde har flyttat hem till Lis! Lycka till!

10 november
Lilla Mina har nu flyttat hem till Sanna och nya kompisen Heffner. Lycka till!

6 november
Wenche födde en liten White pojke på 68g! Pappa är Dollar som gick bort för en tid sedan, så det är väldigt tacksamt att få något mer från honom!

 

27 oktober
Quanta, Isoud & Lilla Grå flyttade till sitt nya hem ikväll! I det nya hemmet väntade en stor bur på dem. Lycka till med dem!

14 oktober
Lille Veno flyttade idag till sitt nya hem. Lycka till Elin & Linnea!

13 oktober
Efter dagens vägning står det klart att Lollo antagligen är dräktig. Blir otroligt spännande, är både hennes och Mikkels första kull! 

23 september
När jag kom hem från Norrköping hittade jag en liten pigg tuss på 55g hos Lykke. Far till bebisen är Under Cover. Det blev en white hane!

22-23 september
En helg i Norrköping i chinchillans tecken! På lördagen var det utställning där jag satt som domaraspirant – det var intressant att se och höra domarens kommentarer om alla djuren. På söndagen var det dags för en temadag om genetik som jag och Cattis på S*Silverklippans höll i!

Tack alla som gjorde den här helgen till vad den blev!

15 september
Har påbörjat en ny hemsida som i dagsläget är under utveckling!

6 augusti
Rasmine, honan som jag hämtade från Danmark för ett tag sedan visade sig ha varit dräktig när hon flyttade hit, för idag kom det en liten tuss hos henne :) Det var en liten ren standard grå hona och pappa är Lisser Chilla’s Turner, som bor hos Lis.

27 juli
Bente födde äntligen sin efterlängtade kull, det blev en Brown Velvet hona!

22 juli
Mötte Lis och fick med två chillor från henne. Det är en hona, Jessie, hon är stor en brown ebony velvet som antagligen är dräktig. Samt så var det en white hane, Smiley, som jag deläger med Cattis på S*Silverklippans. Mycket nöjd, tack Lis!

14 juli
Victory har fött! Det blev en pink white velvet hona!

5 juli
Zenta födde! Det blev en standard grå hona + hane samt en white hane.

6 juni
Reste tillsammans med Cattis, Anna, Signe & Fia över till Danmark för att hälsa på Lis och titta på hennes chillor. Med hem följde en standard grå dam, mer om henne kommer senare!

1 juni
Shining bestämde sig för att föda! Det kom en liten liten pink white velvet hona på 32g. Hon började dock aldrig gå upp i vikt utan bara tappade hela tiden så jag satte den 2:e igång att stödmata, dessvärre hjälpte det inte utan hon fortsatte att tappa i vikt och somnade in natten till den 4:e. Vila i frid S*Lavender’s Shining Through.

5 maj
Utställning i Tenhult. Deltog med ett par djur, lite varierade poäng denna gång, men Raczel fick sitt tredje cert och är numera svensk utställningschampion och Silver Fire/Pricken som jag ställde för första gången fick 85,5p och Cert, kul!

29 april
Isolde har varit sprickfärdig en längre tid och nu bestämde hon sig äntligen för att föda! Det blev en kull på hela tre, men det verkar gå bra! Det blev en pink white hane, en white hane och en standard grå hona! Pappa till kullen är Ruby’s Gråtass

24 mars
Utställning i Norrköping!

21 januari
Utställning i Danmark. Ställde bara ut tre djur, och det gick lite blandat. Flower vann sin klass med 88p och cert, Bacco kom tvåa i sin klass med 87p (i Dk delas cert ut från 88p) & Raczel ställdes i en stor klass med väldigt många fina vita juniorer.

1 januari
Önskar er alla ett riktigt gott nytt år!