Nyheter 2013

31 december
Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

23 december
Första kullen född i Norrköping! Dessutom var det min 60:e kull och efter två egenuppfödda föräldrar vilket gör det lite extra roligt!

Det blev en pink white hane, S*Lavender’s Mr Beyron, och han är efter S*Lavender’s Dolche och S*Lavender’s Penton.

16 december
Jag och chinchillorna har flyttat till Norrköping!

11 november
Gold och Raczel har nu flyttat hem till Lis/Lissers Chilla. Dessutom är Jessie och Mikky numera utlånade till Lis.

10 november
Jerry & Connor har flyttat hem till Christoffer m. familj. Lycka till!

Femtitvåan har flyttat, och bor nu tillsammans med Celedor (nu Pellets) hemma hos Caroline & Celine. Lycka till med de två buspojkarna!

27 oktober
Temadag 2 med Marianne Thornvall i Norrköping. Ett mycket intressant föredrag.

När jag kom hem från Norrköping satte jag ihop ett gäng med nya par, numera sitter följande par i avel:

Chill-Zones Othello x SUCH Isabella
S*Lavender’s Penton x S*Lavender’s Sola
S*Lavender’s Labero x Josephine
Chill-Zones Amarant x SUCH Glorias Flower

26 oktober
Höstens sista utställning. En lite mindre och trevlig utställning. Resultatmässigt gick det okej. Isabella, Josephine och Nalani tog cert och Josephine & Cheara tog förstaplatser.

Ett gäng med djur flyttade hemifrån, Beach flyttade till Norge, Shinta & Zento till Finland samt Morold & Cheara till uppfödare i Sverige.

23 oktober
Envy, som jag deläger med Cattis/Silverklippan har nu flyttat hem till henne. Thyra har numera utlånad till Cattis.

21 oktober
Puff (numera Otto) flyttade hem till Gun. Lycka till med honom!

16 oktober
Celedor har flyttat hem till Caroline & Celine. Lycka till med honom!

28 september
Utställning i Tenhult. En lite mindre och mycket trevlig utställning! Stoltast var jag över Christian som idag vann sin klass med 91p, hederspris, sitt tredje cert och champion! I slutändan av dagen visade det sig även att han hade lyckats få dagens högsta poäng och därmed även fick TP – Top Point! Därutöver så vann Eirik sin klass med 84p, fick cert och blev champion samt att Penton, Isabella och Josephine alla fick cert med 84, 83,5 resp 84,5p.

Tack alla för mycket trevlig dag!

7 september
Idag födde Lollo, SUCH Ritterspach’s Louisiana, tre små flickor! Far är Bouw’s Golden Arrow.

Eftersom Shiva antagligen ska föda snart så tog jag ut Vincent från henne. Vincent har nu flyttat ihop med Bente och Zento sitter nu ensam i väntan på flytt.

23 augusti
Går och väntar på att några av honorna ska föda!

Först ut var S*Lavender’s Shinta som idag fick två hanar, en white och en grey, tillsammans med Bouw’s Limited Edition. Det här är första kullen från mina holländska djur och dessutom första kullen för Shinta, så det är lite extra spännande i dubbel bemärkelse!

Näst på tur är:

SUCH Ritterspach’s Louisiana som ska ha när som helst, far till ungarna är Bouw’s Golden Arrow (ett av de holländska djuren som är pappa här också).

Ritterspach’s Shiva, pappa där är Dissing’s Vincent (black velvet hane)

SUCH Ritterspach’s Zenta, pappa där är SV-13 Dissing’s Christian. Bebisarna härifrån ser jag väldigt väldigt mycket framemot, Zenta och Christian är två av mina favoritdjur här hemma!

3 augusti
Efter en tur hem till Annica så råkade jag få med mig en högst oplanerad Herman med mig hem. Han ska bo här på lån ett tag, tack för möjligheten Annica! :)

31 juli
Marys ena bebis tappade bara i vikt, började stödmata, men tyvärr hjälpte inte mina försök utan idag somnade lilla Lilltussan in.

18 juli
Som vi har gått och väntat på att Mary skulle föda. Den 18 juli var det äntligen dags. Födseln gick smidigt och resultatet blev två små vita tjejer! Pappa till kullen är Eirik.

28 juni
Celeia har flyttat hem till Lis. Lycka till med henne!

25 juni
Lilla Cookie och Zena har flyttat till sitt nya hem. Lycka till med dem Johannes & Susanne!

Celedor är dessutom nu reserverad och ska flytta hem till en av mina gamla bebisar.

6 juni
Lykke har varit tjock en längre tid och jag visste att det snart var dags. På själva nationaldagen bestämde hon sig för att föda. Det blev en black velvet hane på hela 70g! Pappa är SUCH Barrington.

28 maj
Wenche födde en white hona. Pappa är S*Lavender’s Zento.

19 maj
Raczel födde en white velvet hona. Pappa är Nathaniel.

16 maj
Fick ett meddelande från Camilla om att Phoebe som jag för en tid sedan sålt till henne nu fött en liten beige pojke! Pappa till kullen är S*Lavender’s Baccarat.

13 maj 
Lollo födde, en white och en grey. Tyvärr hade de bråkat så illa efter första natten att ingen av dem återhämtade sig trots stödmatning. :(

4 maj
Utställning i Tenhult! Mycket fina djur även denna utställning, men är trots allt nöjd 2013-05-05 19.21.18med mina resultat. Roligast var att Christian inte bara vann sin klass med 89.5 poäng utan att han även till slut lyckades ta BIS’et! Därutöver så vann Zenta sin klass med 88 poäng och blev därmed Svensk Champion och Isabella fick 87.5p och cert. Sola och Dollar lyckades knipa förstaplatsen i sina klasser med 85p resp 84p. Morold fick 83p och cert han också!

Efter utställningen fick en liten (stor) tjej följa med mig hem som ska bo här på lån från sötaste Lis. Det är en Brown Ebony Velvet (CRW?) hona vid namn Tillas Gaylen Serenity. Tack Lis för att jag får låna henne!

Gjorde även ett par nya hopsättningar efter utställningen. De nya paren är:

SV-13 Dissing’s Christian x SUCH Ritterspach’s Zenta

S*Lavender’s Morold x Isabella

S*Lavender’s Silver Puffin x Josephine

Dissing’s Vincent x Ritterspach’s Shiva

27 april
Ljushuvud & Sterling har idag flyttat och blivit Göteborgare. Lycka till med dem Camilla!

25 april
Hittade en parningspropp för någon månad sedan och hade räknat fram att Rasmine skulle föda kring den 26 april . Och redan dagen före smällde det, först kom en Black Velvet hane som tyvärr var död och inte gick att få liv i. Därefter kom en pigg Grey hona på 59 gram.

21 april 
Celeia har fött! Det blev en Beige hane på hela 75 gram! Mor är S*Lavender’s Celeia och far är S*Lavender’s Morold. Detta är min första egna Lavender x Lavender-bebis, kul!

26 mars
Celestina har flyttat till Camilla i Danmark. Lycka till med henne!

24 mars
Utställning i Norrköping! Utställningen gick överlag bra och trots att det var så otroligt 2013-03-25 08.19.04mycket djur (240 djur, nytt rekord!) så flöt dagen på!

Mina resultaten var lite blandade men bland annat så lyckades Christian ta hem ”det hela” genom att först vinna klassen med 90p och Hederspris. Och sedan plocka hem BISet i en väldigt stor konkurrens! Och eftersom det var Svensk Vinnarutställning så blev han även Svensk Vinnare 2013!

Därutöver blev Jessie ny Svensk Champion och hon, Christian, Morold, Sola och Zenta vann sina klasser och tog cert. Mycket kul!

Ett par djur flyttade till sin nya hem, och ett nytt djur kom med hem. Det nya djuret är SUCH Ritterspach’s Mary som kommer bor här på lån från Annica.

Tack alla för en trevlig helg! Och extra stort tack till Cattis för att jag fick stanna över och sova hos dig! Även stort tack till Anna S & Louise för trevligt körsällskap!

13 mars
Paprika & Phoebe har flyttat till deras nya hem i Danmark! Lycka till med dem Camilla!

11 marsbv
Efter en lång tids väntan har äntligen mina tre djur anlänt från Holland! Say hello to;

– Bouw’s Golden Arrow ”Gold” – Homozygot Brown Velvet hane
– Bouw’s Envy Me ”Envy” – Homozygot Brown Ebony hona
– Bouw’s Limited Edition ”Limit” – Black Velvet hane

Envy och Limit samägs med Cattis på S*Silverklippan!

 

263234_10151612410782166_709211987_n9 mars
Ness har flyttat till sitt nya hem. Dessutom har en liten hane som kallas Mega-fläck (tack vare hans stora fläck på ena sidan) flyttat hit.

 

2 februari
Silvery har flyttat till nytt hem och ny make! Lycka till med henne Annette!

 

31 januariIMG_8728.2
När jag tittade till chillorna på kvällen satt Penny på botten med två små söta underverk! Två pojkar, S*Lavender’s Penton (homozygot beige) och S*Lavender’s Monny (white). Pappa är S*Lavender’s Morold.

 

26 januariIMG_8428.2
Utställning i Danmark. Ställde inte ut något själv men var trevligt att se både nya och gamla ansikten! Helt klart en mycket trevlig och lyckad dag!

Med hem kom fyra nya chillor, två grå honor, en grå hane och en black velvet hane. Mer info om dem kommer!

25 januari
Bacco flyttade till sitt nya hem. Lycka till med honom Fia!

1 januari
S*Lavender Chinchilla önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!