Nyheter 2015

12 oktober
Har väntat länge på att få en ytterligare kull från Thyra då det var väldigt länge sedan sist (hon har varit utlånad bland annat). Hon fick en ensam white hona på 47g som är väldigt pigg och galen redan :) Mamma Bahhe’s Thyra, pappa SUCH S*Lavender’s Nimbus.

4 oktober
En väldigt efterlängtad kull! Valt att jag ville få fram egna Pure Grey från SUCH SV-13 Dissing’s Christian och SUCH Dissing’s Märta då jag tror att de skulle kunna bli riktigt bra. Och idag var äntligen dagen kommen då de avkommorna kom. Det blev två Pure Grey honor på 48 resp. 50g.

26 september
Utställning i Skärkind. Höstens första utställning.
Jag är väldigt nöjd med mina resultat, på 10 ställda djur så;
10 cert, 8 första platser och Top Point!

Milleschins Cato, 1st place, 91p, cert & Top Point of the day
Dissings Vincent, 1st place, 90p, cert
Black Bettie, 1st place, 90p, cert
Milleschins Adelia, RPA, 1st place, 87,5p, cert
SUCH S*Lavender’s Nimbus, 2nd place, 87,5p, cert & ny champion
La Vida’s Multiply, RPA, 1st place, 86p, cert
S*Lavender’s Jacki, 1st place, 85+p, cert
S*Lavender’s Mr Lincoln, 3rd place, 85p, cert
Flandria’s Delphina, 1st place, 83,5p, cert

Samt så fick jag hem en ny chilla på lån som också ställdes ut;
DkUCH Milleschins Juvel, 1st place, 86p, Cert

21 augusti
Diamond fick en väldigt liten bebis, en liten pink white hona som tyvärr inte överlevde.

14 augustiIMG_1991
Äntligen har våra länge väntade chinchillor kommit hem från Holland och Danmark! Jag och Therese har fått hem ett gäng till vår angoraavel nämligen. De nyinflyttade är:
Flandria’s XX – Brown Velvet RPAC hona
Mille Chins Adelia – Grey Ebony RPA hona
Mille Chins Cato – White Ebony Velvet RPAC hane
Mille Chins Benito – Black Ebony 66,7% RPAC hane
Mille Chins Carméla – Beige Ebony RPA hona

Mer info och bilder ligger under RPA – Angora.

28 juli
För ett tag sedan flyttade Wenche, Pricken och Saga till Gine i Norge. Wenche var dräktig vid tidpunkten och har nu fått en kull som kommer bli en samarbeteskull mellan S*Lavender’s & Imagine’s. Det blev en grey hona på 58 gram och en white hane på 50 gram.

9 juni
Den länge väntade Mulle har flyttat hit! Mulle eller La Vida’s Multiply som han också heter är en grey RPA – en angora chinchilla, i dagsläget Sverige enda sådan! Han delägs med Therese Hagel på Hagels Chinchilla men han bor här.

29 april
Signe som köpte Pricken av mig hade frågat om jag var intresserad av att köpa tillbaka Pricken och hans tjej då hon skulle dra ner på chillorna. Efter lite funderande så kunde jag inte något annat än tacka ja! Pricken, eller S*Lavender’s Silver Fire som han egentligen heter är det sista som finns kvar från några av mina gamla linjer och härstammar från några av mina allra första chillor. Sen att han är söt och alltid har haft ett väldigt trevligt temperament gör ju inget heller. Signe har tagit väl hand om honom för han har nog aldrig varit så snygg som han var nu när jag fick hem honom! Frugan hans var jag med i Danmark när Signe köpte så hon är också lite speciell. Hon heter SUCH Dissing’s Saga och är en pure grey hona. Bilder kommer upp på Mina chillor-sidorna.

24 april
Sola föder äntligen sin kull! Som jag har väntat!
Mamma är S*Lavender’s Sola och pappa är SUCH SV-13 Dissing’s Christian.Det blev en grey hona och en beige hona.

6 april
Wenche föder! Mamma är Bahhe’s Wenche och pappa är SUCH Sörig’s Stitch.
Det blev en grey hona, en grey hane och en beige hona.
Den lilla grå honan växte inte, såg väldigt dvärglik ut och gick tyvärr bort några dagar gammal.

17 mars
Limit, SUCH Bouw’s Limited Edition, som jag deläger med Cattis/Silverklippan har efter en tid hos Cattis nu flyttat hem hit igen. Han har fått flytta ihop med Diamond och jag hoppas på att det snart kan komma söta bebisar därifrån!

7 mars
Åkte på utställning i Tyskland med Björn, Cattis/Silverklippan och Therese/Hagels. Med hem följde en grey hona, en black velvet hona samt en grey hane. Tack för en trevlig tur B, C & T!

13 januari
Lilla blindis har idag flyttat till sitt nya hem i Stockholm. Önskar nya ägarna lycka till med den mysigaste chillan i stan!

 

.